Fiskebäckskil 2000-10-31 - 2000-11-05
I november är det normalt 1 veckas skollov i samband med allhelgona helgen. Vi passade därför på att åka till Fiskebäckskil, för att också titta till det innan vintersäsongen. Jag och barnen åkte ner på tisdagskvällen och Helena kommer ner per tåg på torsdagen den 2/11. Nerresan gick bra, vi startade från Tyresö kl. 17:00 och var framme i Fiskebäckskil 23:05. Vi kom i säng strax efter midnatt efter att ha packat upp och bäddat. Mimmi var först uppe och ivrig att få träffa Sessan, hunden som hon lärde känna förra året. Själv ägnade jag förmiddagen åt gräsklippning och ogräsbekämpning. Det är ovanligt grönt för säsongen här. Troligtvis så värmer vattnet, vilket gör att det ännu inte varit frost här. Gräsmattan är helt grön och rosorna blommar!! Stockrosorna vi satt på framsidan, börjar att titta upp!!

På eftermiddagen tog vi en bilutflykt bort till Grundsund. Vi hade packad med oss lite fika och gick bort mot Islandsberg. Det blev en rejäl promenad. Barnen var trötta då vi kom tillbaka till bilen. På kvällen blev det pannkaka och därefter brasa & TV.

På torsdagen började jag snickra ihop båtvaggan, medan barnen ägnade sig åt hundarna. Efter att ha ätit middag, åkte vi först till Torp för att handla och därefter till Uddevalla för att hämta Helena, som skulle anlända 20:22, med tåg.

På fredagen jobbade Helena & barnen med ogräsbekämpning mm och jag slutförde båtvaggan. På eftermiddagen tog vi bilen till ridskolan och promenerade därefter i den vackra naturen. Vid 16-tiden gick vi ner till hamnkrogen, där de hade "Happy hour". Vi gick därefter hem och åt grillad kyckling och potatisgratäng. Vädret var under dagen växlande, med en hel del sol.

På lördagen vaknade vi av att solen strålade. Det var nästan molnfritt ute och innifrån såg det nästan ut som en sommardag. Man kan dock se att det är höst härnere...normalt sätt så ligger båtarna packade som sillar, och nu är det i princip tomt på båtar. Dagen ägnades åt: fönsterputsning, motorställning och mossborttagning. Vi åt en härlig Halloween-middag och slutförde sedan uppsättningen av rep i vardagsrummet (se bild)

På söndagen blev det mest städning & packning. Vi kom iväg som planerat kl. 15:00 och hade varit hemma vid 21-tiden, om det inte hade varit en trafikolycka vid Alby (söder om Sthlm). Vi fick därmed åka gamla Södertäljevägen i sakta gemak och kom inte hem förrän 21:40. Helena hade förberett allt hemma, så det var bara för barnen att hoppa i säng.


Den öppna spisen är härlig att sitta vid.

Mail till Mamma


Kolla in solrosorna!

Båtställningen.

På promenad bortom ridskolan


Stolt konstruktör: den nya "snurrställningen" gör det lätt att köra sötvatten och att serva motorn.

vardagsrumet

1 meter rep "blev över"